EMDR PRAKTIJK HOOGLAND

Carolein Jeene
De Geer 1, 3828 SG   Hoogland
info@caroleinjeene.nl
06 - 41149050
Even voorstellen...
Mijn naam is Carolein Jeene.
Ik ben gezondheidszorgpsycholoog, orthopedagoog generalist en EMDR practitioner.

Na de HBO-J (tegenwoordig SPH) en een aantal jaar als groepsleidster in de jeugdhulpverlening, ben ik orthopedagogiek gaan studeren aan de universiteit van Leiden. Het uitvoerende werk op de groep vond ik erg leuk en ik heb daar ontzettend veel geleerd van de kinderen, jongeren en hun ouders, waar ik nog steeds veel aan heb. Toch wilde ik verder, me meer verdiepen in de psyche en uitzoeken wat er nodig is om de ontwikkeling van iemand weer vlot te trekken.

Na enkele jaren als orthopedagoog te hebben gewerkt, ben ik gezondheidszorgpsycholoog geworden en dit opende de weg naar de behandeling van volwassenen.

In het jaar 2003 ben ik begonnen met de opleiding voor EMDR-therapie, omdat ik op zoek was naar mogelijkheden om ernstig getraumatiseerde cliënten te helpen om de nare gebeurtenissen te verwerken. Inmiddels ben ik EMDR-practitioner en bestaat het grootste deel van mijn behandelingen uit traumatherapie.
Voor 20 uur in de week werk ik op de jeugdafdeling van een GGZ-instelling en daarnaast heb ik een eigen praktijk, waar ik volwassenen behandel. Juist die variatie in expertise, aard van de problemen en samenwerking is wat voor mij het beste werkt.
In mijn eigen praktijk kan ik maatwerk leveren en flexibel afstemmen op de vraag van de cliënt. Samen onderzoeken we wat het beste werkt.

Mijn eigen praktijk is gevestigd in een aparte ruimte van mijn huis in Hoogland. Veel cliënten vinden het prettig om in een gewoon woonhuis te komen, dat maakt de zorg voor veel mensen laagdrempelig. Als het nodig is om gebruik te maken van de faciliteiten van een grote instelling (zoals een crisisdienst of het consulteren van een psychiater) dan is het uiteraard beter om bij de huisarts te vragen om een andere verwijzing.

Ik heb een ervaring van ruim 25 jaar in de geestelijke gezondheidszorg.
Hierin heb ik  veel problemen, trauma's en zorgen in meer of mindere mate voorbij zien komen en ik haal nog elke dag voldoening uit het feit, dat ik mensen echt kan helpen met mijn kennis en ervaring en dat ik mensen weer op het juiste spoor kan zetten als dat nodig is. Door in de praktijk contractvrij te werken kan ik me grotendeels afzijdig houden van de produktieregels, die de geestelijke gezondheidszorg zo onpersoonlijk hebben gemaakt.
Dat maakt het werken in mijn eigen praktijk tot het mooiste werk, dat er bestaat.


© Copyright 2021 - https://caroleinjeene.nl